کد خبر: 15163
تاریخ انتشار: ۳ آذر ۱۴۰۳ - ۲۲:۵۶
زنان

پیام خانواده - حضور بانوان در سطوح عالی مدیریت کشور در دولت چهاردهم با انتصاب چهار زن در هیات وزیران افق روشنی را برای نقش‌آفرینی زنان در پست‌های مدیریتی باز کرده است و به نظر می‌رسد این روند ادامه‌دار باشد.

به گزارش پیام خانواده؛ افزایش سهم بانوان در سطوح عالی مدیریتی کشور موضوعی است که در دولت چهاردهم بیش از گذشته نمود یافته است؛ در بیش از چهار دهه گذشته تنها در یک دوره شاهد حضور یک زن متخصص در صدر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بودیم و این انتخاب نیز سرانجام نیافت و با استعفای وزیر از این سمت، گردونه انتخاب وزیر زن از حرکت ایستاد.

اگرچه در طول بیش از سه دهه گذشته همواره مسئول امور زنان و خانواده در ریاست جمهور از بین بانوان انتخاب شده و حتی در دوره‌هایی معاونت حقوقی رئیس جمهور و یا ریاست سازمان حفاظت محیط زیست که همتراز با معاون رئیس جمهور است، به زنان سپرده شده است اما انتخاب وزیر زن از آنجا که می بایست از مجلس رای اعتماد بگیرد، اهمیت ویژه تری نزد افکار عمومی برخوردار است.

واقعیت این است که زنان به دلیل افزایش سطح تحصیلات و حضور پررنگ تر در اجتماع طی سال‌های گذشته توانسته‌اند پست‌های مدیریتی بسیاری از آن خود کرده و در تصمیمات و سیاستگذاری‌های کلان و در عرصه اجرا مشارکت داشته باشند اما آنچه این حضور را در دولت چهاردهم قدری متفاوت کرده است، انتصاب زنان در پست های عالی مدیریتی است که برخی از آنها تاکنون و در دولت های گذشته وجود نداشته است و این نخستین بار است که با نگاه رئیس جمهور و با رویکرد مشارکت دادن زنان در امور اداری کشور و در راستای تحقق دولت وفاق به منصه ظهور رسیده و عملی شده است.

نگاهی به شعارهای انتخاباتی و رویکردهای سیاسی دولت‌های مستقر در دو دهه گذشته نیز بیانگر این است که تاکید بر حضور زنان در پست های مدیریتی و بویژه هیات وزیران یکی از ابزارهای نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری بوده است هرچند که در میدان عمل، تحقق اجرا متفاوت بوده است؛ موضوعی که در انتخابات اخیر ریاست جمهوری نیز مشهود بود.

مسعود پزشکیان در ایام انتخابات ریاست جمهوری در بیانیه‌ای اعلام کرد که «باور دارم حضور زنان در سطوح بالای مدیریتی و تصمیم گیری حق آنها و ضرورتی برای پیشرفت کشور است؛ هدف من افزایش سهم زنان در مناصب مدیریتی کشور بر اساس شایسته سالاری و عدالت است. من حق انتخاب شدن زنان در مناصب سیاسی را به رسمیت می شناسم و جایگاه امور زنان را در ساختار دولت ارتقا خواهم داد. من به رسمیت شناختن حق انتخاب شدن و تسری شمول رجل سیاسی به زنان را دوشادوش خودشان پیگیری می کنم».

این باور با انتخاب چهار تن از اعضای کابینه از بین بانوان شامل فاطمه مهاجرانی سخنگوی دولت، شینا انصاری معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان محیط زیست، زهرا بهروز آذر معاون رئیس جمهور در امور بانوان و خانواده و فرزانه صادق مالواجرد وزیر راه و شهرسازی به یک راهبرد و سیاست تبدیل شد و اکنون در ادامه مسیر، زنان بسیاری در پست‌های مختلف مدیریتی جای گرفته اند و به نظر می رسد این روند ادامه دار باشد چرا که زهرا بهروز آذر، معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده در اظهاراتی اعلام کرد که زنان باید در سیاست‌گذاری‌ها و تصمیم‌گیری‌ها حضور بیشتری داشته باشند.

بهروز آذر تاکید کرد: زنان نیمی از سرمایه فکری، تخصصی و انسانی کشور هستند و باید در سیاست‌گذاری‌ها و تصمیم‌گیری‌ها حضور بیشتری داشته باشند.

زنان در دولت وفاق ملی چه مناصب مهمی را عهده‌دار شدند؟+ جدول

در طی ۱۰۰ روز گذشته که دولت چهاردهم ارکان اجرایی کشور را در دست گرفته است، هر از چند گاهی خبر از انتصاب یک مدیر متخصص از بین جامعه زنان رسانه‌ای می شود که نشان می دهد این قشر ظرفیت‌های بالایی برای حضور در سطوح بالای مدیریتی جامعه دارد و در صورتی که مسیر هموار باشد، می توان از فکر و اندیشه آنان برای تعالی و پیشرفت جامعه استفاده کرد.

به گفته زهرا بهرورز آذر معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده، از ابتدای دولت چهاردهم تاکنون ۴۵ زن در مسئولیت های ارشد اجرایی کشور منصوب شده اند و این مسیر ادامه خواهد یافت.

وی ادامه داد: تاکید رئیس جمهور به تمام وزرا، روسای دستگاه‌های اجرایی و استانداران در هیات دولت این بوده که بدون استثنا از ظرفیت زنان، جوانان و اقوام استفاده کنند.

در ادامه فهرستی از مهمترین انتصابات دولت چهاردهم و سپردن سکان مدیریت کلیدی‌ترین دستگاه‌های اجرایی کشور به دست زنان ارائه می‌شود البته ذکر این نکته لازم است که علاوه بر افرادی که در ادامه به آنها اشاره می‌شود، در سطوح پایین‌تر مدیریتی نیز این انتصابات انجام شده و همچنان ادامه دارد.

انتصاب بانوان در سطوح مدیریتی کشور
نام و نام خانوادگی سمت تحصیلات /سوابق اجرایی
زهرا بهروز آذر معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده دکتری در رشته توسعه کارآفرینی از دانشگاه تهران
فاطمه مهاجرانی سخنگوی دولت دکتری مدیریت کسب و کار(DBA) خود را از دانشگاه هریوت-وات اسکاتلند اخذ نموده و دارای مدرک دکتری (Ph.D) مدیریت بازرگانی در گرایش سیاست‌گذاری بازرگانی از دانشگاه شهید بهشتی
شینا انصاری

رئیس سازمان محیط زیست کشور

دکتری رشته مدیریت محیط زیست
فرزانه صادق مالواجرد

وزیر راه و شهرسازی

دکترای شهرسازی از دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات
زهره عالی پور معاون وزیر و رئیس کل سازمان خصوصی‌سازی

دکتری مدیریت اقتصادی

نخستین فرماندار زن

صدیقه ترابی معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست دکتری عمران آب از دانشگاه صنعتی امیرکبیر
نادره رضایی معاون هنری وزیر ارشاد دکترا جامعه شناسی
رضوان حکیم‌زاده معاون آموزش ابتدایی وزیر آموزش‌وپرورش دکترای تخصصی برنامه ریزی درسی
کوثر یوسفی رئیس هیات نظارت بانک مرکزی دکترای اقتصاد از دانشگاه تگزاس
الهام غلامی عضو هیات نظار بانک مرکزی دکترای علوم اقتصادی از دانشگاه آزاد اسلامی
صدیقه خزائی معاون توسعه مدیریت و سرمایه انسانی صنعت نفت کارشناسی ارشد معماری از دانشگاه علم و صنعت
مریم جلیلی‌مقدم رئیس سازمان حفظ نباتات کشور معاون قرنطینه و بهداشت گیاهی سازمان حفظ نباتات کشور
فاطمه خمسه مشاور وزیر و مدیرکل دفتر هماهنگی امور استان‌های وزارت جهاد کشاورزی فوق لیسانس مهندسی کشاورزی مدیریت توسعه روستایی
اطهره نژادی مشاور عالی وزیر راه و شهرسازی دکتری برنامه‌ ریزی محیط زیست از دانشگاه تهران
غزال راهب رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی فوق دکترای معماری از دانشگاه فنی برلین
فریده اولادقباد معاون تعاون و امور اجتماعی بنیاد شهید و امور ایثارگران دکترای علوم اجتماعی
مریم طهماسبی مشاور وزیر و مدیرکل دفتر توسعه فعالیت های کشاورزی زنان روستایی و عشایری دکتری آموزش و ترویج کشاورزی
لیلی اورنگی رئیس دفتر صادرات گمرک ایران ناظر گمرکات استان آذربایجان شرقی، مدیر کل گمرک سهلان
سودابه ضرغام نژاد فرماندار شهرستان دهگلان استان کردستان معاون مدیرکل امور بانوان استانداری کردستان
بتول معلم فرماندار سروستان استان فارس
نسرین وزیری مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی وزارت راه و شهرسازی دانشجوی دکترای ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی

فائزه دولتی

مشاور و دستیار ارشد معاون اول رئیس جمهور

دبیری کمیته اجتماعی شورای شهر چهارم تهران

فوزیه رسته سرپرست اداره کل توسعه و تجهیز گمرک کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 10 =